Румен Радев скочи срещу американския посланик с обвинението, че се

...
 Румен Радев скочи срещу американския посланик с обвинението, че се
Коментари Харесай

Румен Радев скочи срещу американския посланик

 Румен Радев скочи против американския дипломат с обвиняването, че се намесвал във вътрешната ни политика. Повод за това станаха думите на Ерик Рубин преди няколко дни, когато съобщи, че България би трябвало да внимава в избора си какви нови изтребители ще купува за Военновъздушни сили.
„ Посланиците, които са привикнали да се месят в работата на българските институции, би трябвало да се отучат “, реагира президентът.

Днес в пленарна зала влезе отчетът на краткотрайната анкетна комисия за изтребителя. Основният извод от 2-месечната работа на депутатите е, че изборът на самолети „ Грипен “ за бойната ни авиация страда от съществени пропуски. Депутатите предлагат на Министерството на защитата да рестартира отчасти състезанието, като включи след офертите и ново предложение на Съединени американски щати за доставка на нови изтребители F-16. Комисията бе образувана през юни, с цел да изследва по какъв начин служебното държавно управление на Огнян Герджиков избраха шведските „ Грипен “ за нов военен аероплан на българските военновъздушни сили.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР